Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com, info@greentravel.rs

Evropski gradovi, aranžmani Drakula tura, Rumunija

Grad smešten u samom centru Rumunije, popularna turistička destinacija, kulturno, obrazovno i privredno središte južne polovine Transilvanije, domaćin najvećeg muzičkog festivala u Rumuniji „Cerbul de Aur“ – Brašov. Brašov je jedan od većih gradova Rumunije, smešten je u njenom središnjem delu i sedište je istoimenog okruga.

Brašov zauzima površinu od 267 km2, a na tom prostoru živi oko 300.000 stanovnika. Udaljen je 166 km od Bukurešta, okružen je Južnim Karpatima i deo je regiona Transilvanija. Pruža odlične uslove za razvoj turizma, sa jedne strane zbog svog položaja, a sa druge, jer ima dosta toga da ponudi turistima.

Ova nekadašnja nemačka kolonija, tokom istorije bila je važno uporište Nemaca, koji su vekovima činili većinsko stanovništvo ovog grada. I prvo ime Brašova, Corona, dobijeno je od strane nemačkih kolonista. Sadašnji naziv grada izveden je od turske reči „barasu“ što znači „bela voda“ (sa slovenskim sufiksom –ov). Kao vreme osnivanja grada uzima se 1252. godina, jer je te godine Tevtonski red ustanovio trgovačku koloniju Kronstadt, baš na mestu na kome se grad sada nalazi. Zatim su Sasi podigli crkve i kuće u nemačkom stilu, koje grad i danas čuva.

Brojne crkve, trgovi, palate, parkovi, barokne fasade, grad koji je sam po sebi atrakcija, čine da Brašov polako budi znatiželju ljudi širom sveta. Ulice koje pričaju istoriju, znamenitosti na svakom koraku koje ostaju u sećanju, moderni kafići i restorani? Da, Brašov vam nudi sve to, i još više. Ne razmišljajte... Krenite put Brašova, kako meštani kažu: najlepšem gradu Ruminije.

 

Drakula Tura

više polazaka
Drakula-tura Termini u 2017. godini: 25-29. oktobar, 8-12. novembar    1. dan: Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u...
Pogledaj ponudu
od 120€