Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com
Lokacija: Moskva i Sankt Peterburg (Rusija)
Cena od 696€
Pogledaj ponudu

Moskva – St. Peterburg

 

Termini:

07. - 13. 07. 2017.

21. - 27.07.2017.

11. - 17. 08. 2017.

08. – 14. 09. 2017.

 

GRATIS – PANORAMSKA RAZGLEDANJA OBA GRADA

SMEŠTAJ U MOSKVI – CENTAR GRADA, HOTEL 5*


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za Moskvu JU 650 u 06.30h. Obrok u avionu. Dolazak u Moskvu u 10.15h. Nakon pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga i ulaska u autobus, ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE MOSKVE.

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u pratnji stručnog vodiča. Trajanje ekskurzije – 3 sata. Moskvu je 1147. god. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu 1000 km². Smeštena je na 7 brežuljaka. Videćete Crveni trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Mosfiljmovskuju ulicu u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobede, sedam kula iz doba Staljina i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu Moskve. Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu videti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.

Fakultativno: poseta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX veka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: Poseta Sergijevog Posada. Sergijev Posad je udaljen 70km od Moskve (bivši Zagorsk), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Sergijevotroička lavre.

Fakultativno: Poseta panorami Borodinske bitke sa vodičem i transferom. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812. god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu videti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, retkih knjiga itd. Muzej je 2011. god. rekonstruisan. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan – MOSKVA – ST.PETERBURG

Umesto doručka – lanč paketi. Transfer do železnićke stanice. Jutarnji voz za St.Petreburg u 08.30h. Po dolasku na železničku stanicu u St.Peterburgu ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE ST.PETERBURGA.

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u trajanju od 3 sata uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku.

St.Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu i broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Kroz grad prolazi 93 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918. god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703. god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Petru – zaštitniku grada. Obilaze se Vasiljevsko ostrvo sa čuvenom zgradom „Berze“, Univerzitetska obala, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, Letnja bašta sa Letnjim dvorcem čija je gradnja započeta 1704.god., krstarica „Aurora“ koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smoljnij sabor, Aleksandro-Nevska lavra, Nevski prospekt sa Kazanskim saborom iz 1801. god., Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mestu ubistva Aleksandra II, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje, Petropavlovska tvrđava koja je sagrađena radi odbrane od napada Šveđana.

Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: vožnja rekama i kanalima. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan – ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Carsko selo. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. je otvorena Ćilibarska soba.

Fakultativno: Poseta dvorcu Jusupov. Ruska aristokratija je bila vrlo bogata. To se vidi i u njenim dvorčevima u carskoj prestonici. Među njima je porodica Jusupov, koja je bila jedna od najbogatijih. Sve što smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, možemo ovde videti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za svako doba dana i svaku aktivnost posebno. Tu je jedno od najlepših privatnih pozorišta u Evropi, za koje je suprug britanske kraljice rekao da je nešto najlepše što je video u životu. Dvorac obiluje plesnim dvoranama, galerijama, sobama za prijem sa svilom na zidovima.

Povratak u hotel. Noćenje.


6. dan – ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Petergof ili Petrov dvorac – nastao je početkom  XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama.

Fakultativno: Ermitaž. Ekaterina II je 1764. god. kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U muzeju se nalazi više od 3 miliona predmeta čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Ermitaž je smešten u 5 zgrada: Zimski dvorac (bivša zimska rezidencija ruskih imperatora gde je sačuvano mnogo veličanstvenih enterijera), Mali Ermitaž i Stari Ermitaž (zgrade koje su sagrađene u vreme Katarine II za njenu kolekciju slika), Novi Ermitaž (sagrađen je u vreme imperatora Nikolaja). Ekskurzija traje do 3h.

Povratak u hotel. Noćenje.


7. dan – ST. PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Beograd JU 671 u 11.05h. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 12.55h.


ZA TERMINE  07. - 13. 07. 2017. i 21. - 27.07.2017.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

cena

Doplata za jednokrevetnu sobu – 205 EUR.


ZA TERMIN 11. - 17. 08. 2017.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu – 125 EUR.


ZA TERMIN 08. – 14. 09. 2017.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

jesen-cene

Doplata za jednokrevetnu sobu – 195 EUR.


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po prodajnom kursu UniCredit banke na dan uplate.

POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine plaćaju 38 eura taxu u pratnji dve odrasle osobe. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe ILI treća osoba – nemaju mogućnost boravka u istoj sobi sa dve odrasle osobe. Hotel AZIMUT u St.Peterburgu je renovirao svoje sobe, ali zbog male kvadrature ne postoji fizička mogućnost da se doda pomoćni ležaj.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva/St.Peterburg-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Vozna karta Moskva – St.Peterburg,
 • Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel, hotel-ž.stanica i asistencija vodiča prilikom smeštaja,
 • Transferi u St.Peterburgu: ž.stanica-hotel,hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smeštaja,
 • Smeštaj u hotelu „GOLDEN RING“ 5*, u Moskvi i u hotelu „AZIMUT“ u St.Peterburgu, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga sa transferima.
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 98 eura po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 godine ne plaćaju aerodromske takse, deca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 98 eura.
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 15 eura,
 • Individualni troškovi.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3444985.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za nove (crvene) pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi tab1

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

*Ekskurzija – vožnja rekama i kanalima u Peterburgu zavisi od vremenskih prilika.

 

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama, zbog prvomajskih praznika, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom. 


Opis hotela „GOLDEN RING“, ***** Moskva

Adresa: Smolenskayja br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaja. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj.


 Opis hotela „AZIMUT“, ****, St.Peterburg

Adresa: Prospekt Ljermontova 43/1. Metro – Tehnološki Institut, Baltijska. Aerodrom Pulkovo se nalazi na 13 km, a železnička stanica Baltijska na 1 km. Hotel se nalazi nedaleko od centra St. Peterburga na obali reke Fontanka. Iz hotela se prostire divan pogled na zlatne kupole Isakijevske crkve, belo-plavu crkvu Svete Trojice, Crkvu Svetog Nikole. Hotel je sagrađen 1967. godine i bio je prva visoka zgrada u St. Peterburgu. Hotel se nalazi na raskrsnici 2 magistrale – Ljermontovog i Rižkog prospekta (tako su nastala tri korpusa u hotelu – Ljermontov, Rižki i Fontanka).

Kapacitet hotela945 soba, jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne, polulux i lux.

Usluge hotela: 24 časa room „service“, parking, menjačnica, sala za konferencije, sala za pregovore, biznis centar, bilijar, restoran, bar, teretana, solarijum, frizerski salon, taxi,  prodaja avio i voznih karata, medicinski punkt, prodavnica i prodavnica suvenira, prostorija za prtljag, pošta.

Svaka soba ima: TV (satelitska), radio, frižider, telefon, sef, kupatilo.