Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com
Period: više polazaka
Lokacija: Maroko
Cena od 699€
Pogledaj ponudu

Maroko

11 dana / Sigurni polasci! / Promocija!

02.03 – 12.03.2017. 

30.03 – 09.04.2017. 

07.10 – 17.10.2017.

28.10 – 07.11.2017.

 

Marokona sudaru Evrope i Afrike! Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Zemlja na sudaru kultura dva kontinenta, jedinstvene tradicije, Berberskih plemena, neverovatne istorije i vrhunca moći kada je vladala Iberijskim poluostrvom. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične gradove, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonijalizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma. Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristote Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Na kraju odlazimo u Agadir, po još sunca, prelepih plaža i dobre klope.

Plan i program puta:

1.dan: Beograd – Milano 

Sastanak grupe na dogovorenom mestu i transfer do Milana. Noćna vožnja…

2.dan: Milan – Marakeš

Po dolasku u Milano ukoliko nam vreme bude dozvoljavalo imaćemo slobodno par sati za individualne aktivnosti do check in-a i leta do Marakeša sa usputnim presedanjem. Transfer do hotela. Slobodno vreme za odmor i pripreme za prvi dodir sa gradom. Kratka pešačka info tura po Medini. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa-El -Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organizovanja zajedničke večere u nekom od brojnih restorana na trgu. Noćenje.

3.dan: Marakeš

Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti grada: Badi palate – nekada najraskošnija, danas maltene u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj nekadačnjih dinastija; Bahia palate – najlepše sačuvanog zdanja u kome neretko rođendane slave zvezde poput Šon Kombsa aka Paf Dedija, vrtova Kutubia džamije – očaravajuće zdanje iz XII veka sa dominantnim minaretom, Sadianovih grobnica. Pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima odlazimo u skriveni raj – Majorel bašte, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Iv Sen Loran. Slobodno vreme. Moguća organizovana poseta nekom od mnogobrojnih barova. Noćenje.

4.dan: Marakeš

Slobodan dan. Vreme za šoping, gubljenje po sukovima, bazarima, nabavljanje začina, uživanje u hamamu, istraživanje Gueliza i Medine. Mogućnost fakultativnog odlaska na Nikki beach ili dvodnevni fakultativni treking – jahanje kamila – Planina Atlas. Noćenje.

5.dan: Marakeš

Neverovatna priroda, mesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posetićemo neke od starih gradova – kazbe, i retke prirodne celine: Ourika dolinu, Setti Fatma vodopade. Živopisni krajolici smenjivaće se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u kasnim popodnevnim časovima u Marakeš. Mogućnost organizovane posete nekom od čuvenih klubova. Noćenje.

6.dan: Marakeš – Esauira

Nakon doručka, pakovanje i polazak za Esauiru. Beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u hotel. Odlazimo na plažu i uživamo, a u popodnevnim satima šetamo se unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije!  Slobodno vreme za obilazak Medine, galerija i umetničkih radnji. Noćenje.

7.dan: Esauira

Slobodan dan za uživanje na plaži, prvi čas kite surfing, fantastičan ručak u nekom od mnogobrojnh ribljih restorana, pravi low budget šoping i sve ostalo u čemu su između ostalih uživali: Bob Marli, Vinston Čerčil, Džimi Hendriks i mnogi drugi, u gradu čuvenom po Gnaua festivalu svetske muzike “Marokanskom Wudstoku”. Noćenje.

8.dan: Esauira – Agadir

Vreme je za napuštanje Esauire i novu avanturu – Agadir. Za manje od 3h udobne vožnje stižemo u velelepnu luku i najveći rizort na marokanskoj obali Atlantika. Ovaj grad nastao pod uticajem portugalaca, danas je živopisno mesto koje turisti posećuju tokom cele godine. Sa jednom od najlepših promenada na svetu i plažama dugim 10km, idealan je za nastavak vašeg odmora. Posebna pogodnost su temperature koje u ovo doba godine preko dana retko budu ispod 20C. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan: Agadir

Slobodan dan ili fakultativna poseta nekoj od najlepših plaža u okolini Agadira – Tagzahut, i istoimenom ribarskom selu koji poseduje neverovatan šarm i fantastičnu ponudu morskih specijaliteta. Povratak u popodnevnim časovima. Noćenje.

10.dan: Agadir – Marakeš – Milan

Polazak u ranim jutarnjim časovima za Marakeš. Transfer do aerodroma let za Milano sa usputnim presedanjem. Po dolasku u Milano transfer do Beograda. Noćna vožnja…

11.dan: Beograd

Dolazak na mesto polaska u popodnevnim ili večernjim časovima u zavisnosti od leta. Kraj programa.


CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

850€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


02.03 – 12.03.2017.799€

(za prijave do 13.11. i uplate avansa od min. 250€ cena je 699€) (za uplate u celosti do 13.01. cena je 649€)

30.03 – 09.04.2017.749€

(za prijave do 13.11. i uplate avansa od min. 250€ cena je 649€) (za uplate u celosti do 13.01. cena je 599€)

07.10 – 17.10.2017. – 699€ 

(za prijave do 13.11. i uplate avansa od min. 250€ cena je 649€) (za uplate u celosti do 13.01. cena je 599€)

28.10 – 07.11.2017. – 699€

(za prijave do 13.01. i uplate avansa od min. 250€ cena je 649€) (za uplate u celosti do 13.01. cena je 599€)
USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE

NAŠA PROMOCIJA

Promo cene za prijave od 19. DEC 2016. do 13. JAN 2017.

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

   

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Aranžman obuhvata:
 • Avio prevoz sa taksama (Milan – Marakeš – Milan)
 • Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)
 • Transfer minibusom/busom iz Beograda – od/do Milana
 • Sve transfere po programu.
 • Sve smeštaje po programu: 4 noćenja u Marakešu, 2 noćenja u Esauiri i 2 noćenja u Agadiru
 • Organizaciju i vođenje puta
 • Stručnog vodiča tokom trajanja putovanja
 • Marokansku vizu
 

Aranžman ne obuhvata:

 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete
 • Doručak-ručak-večera
 • Doplatu za prtljag (torba za check in) 60 eur – do 20 kg

Fakultativni izleti

Bahia palata – Badi palata – Sadianove grobnice – Majorel bašte

Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. Posle pauze za ručak posetićemo magične Majorel bašte i upoznati se sa životom i delom modnog maga Iv Sen Lorana.

Atlas i Toubkal nacionalni park

Izlet za prave avanturiste i ljubitelje prirode. Prilika da se vide netaknuti predeli, prirodne retkosti i jedinstveni gradovi na obroncima prelepog Atlasa. Iz daleka ćemo posmatrati najviši vrh severne Afrike Jbel Toubkal 4167m i biti u prilici da se pokvasimo u jednom od 7 vodopada Setti Fatme. Bićemo u prilici da pazarimo šafran i druge začine ili cenjeno arganovo ulje.

Nikki beach

Ova čuvena franšiza već godinama posluje u Majamiju i Sent Tropeu i pravi je magnet za jet set. Treća na svetu nalazi se upravo u Marakešu i najbolja je prilika za „videti i biti viđen“. Ogroman bazen nepravilnog oblika sa predivnim belim krevetima idealna je prilika da se otisnete do La Palmerie, novog šik dela grada i uživate u celodnevnom opuštanju.

Plaže Agadira

Prilika da se poslednjeg dana avanture upoznamo sa nekim od najlepših plaža Maroka i uživamo u mirnom i prijatnom okruženju gradića na obali Atlantika