Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com
Lokacija: Korzika (Francuska)
Cena od 434€
Pogledaj ponudu

KORZIKA

4 dana / avionom

 

Verovatno najslavnija ličnost koja je sa ovog magičnog ostrva jeste Napoleon Bonaparta koji je rođen na Korzici, tačnije u gradu Ajačio. Ovo predivno francusko ostrvo nalazi se na oko 200 kilometara udaljeno od francuske rivijere i skoro pa u samom centru mediteranskog mora. Korzika sa njenim neverovatnim pejzažima, arhitekturom, nasleđem, rezervatima, prelepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posetiocu pruža opuštajući osećaj. Kao da ste napravili korak unazad i kao da je vreme stalo ili se na ovom ostrvu sve kreće usporenim tempom. Ostrvo ima preko 1.000 km obale na kojoj su smeštena izvrsna odmarališta a ono što ga čini magičnim je skoro netaknuta priroda i predstavlja savršeno mesto za izlete, vožnje brodićima do prelepih morskih uvala, planinske i pešačke ture, nautičke aktivnosti ili jednostavno uživanje u hotelima na samim plažama i u francuskoj hrani i dobrim vinima. Pre nego što je postala deo francuske, grad država Đenova je dominirala Korzikom vekovima. Jedan od primera je grad Đirolate gde možete posetiti đenovljansku tvrđavu sa koje se pruža savršen pogled na tirkizno more i zaliv. U severnom delu ostrva se nalazi grad umetnosti i istorije, Bastia, a na jugu ostrva se nalazi mesto Bonafaćo koje ima neke od najlepših plaža na ostvu. Okružen fantastičnim planinskim vencima nalazi se istorijski grad Ajačio, gde ćete šetajući stazama starog grada videti nasleđe Napoleona kao i njegove prestižne muzeje. Uživajte na ovom predivnom ostrvu.

 

PROGRAM PUTOVANJA :

 

1 dan ( cetvrtak 19 oktobar)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Ajaccio kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Ajaccio, panoramsko razgledanje grada sa vodičem, komercojalna luka, bulevar Napoleona, trgovi kardinala Feša i De Gola. Nakon toga pešačka tura obilaska starog jezgra grada: pešačka i šoping ulica kardinala Feša ( ujaka Napoleona Bonaparte) i istoimeni muzej koji posle Luvra ima najbogatiju kolekciju slika italijanskih majstora. Potom u srce starog grada u kome se nalazi rodna kuća Napoleona Bonaparte, danas pretvorena u muzej. Slobodno vreme u starom gradu u kome se nalazi mnoštvo kafea i prijatnih malih restorana. U 14h transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme.

 

2 dan (petak 20 oktobar)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni celodnevni izlet u Sarten i Bonifačo. Polazak u 09:00 h i vožnja od oko sat vremena do gradića u unutrašnjosti južnog dela ostrva. Poznat je po odličnim vinima, starim kućama-tvrđavama, lavirintima uskih ulica i prolaza kao i po neuobičajenoj procesiji koja se događa svake godine na veliki petak pred Uskrs-Katenaču. Kratka šetnja do glavnog trga i crkve Sen Mari i slobodno vreme od oko sat vremena.

Nastavak puta do Bonifača, najjužnijeg mesta ostrva Korzike. Bonifačo se nalazi na poluostrvu od belog krečnjaka, što čitavom mestu daje blještavilo koje se ne sreće na drugim mestima. Između poluostrva i kopna Korzike smeštena je sakrivena luka nekada gusarska baza i ratna luka Đenovljanske mornarice, danas moderna marina sa mnoštvom jahti i jedrilica. Pored luke je divno šetalište ( kej Kompareti) sa luksuznim prodavnicama ali i slatkim ugostiteljski radnjama ( prepokruka – sladoled u Bonifaču). Do gornjeg starog grada u zidinama vodi stepenište ili turistički vozić. Vožnja turističkim vozićem, kratka šetnja po utvrđenom gornjem gradu i slobodno vreme za ručak i uživanje.Povratak u hotel oko 17:00 h. Slobodno vreme.

 

3 dan (subota 21 oktobar)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za u Korte i Bastiju.

Polazak u 09:00 i vožnja do Kortea ( 1h 45min), “srca Korzike”. Korte je bio prestonica nezavisne Korzike u kratkom period samostalnosti ovog ostrva i pečat gradu je ostavio otac nacije Paskal Paoli, najpoštovaniji od svih stanovnika Korzike. Ovde se nalazi i muzej Korzike u nekadašnjoj Đenovljanskoj citadeli sa preko tri hiljade artefakta koji vam dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju i njihove osobenosti.

Kratka šetnja glavnom ulicom od trga Paoli do trga Hercoga od Padove. Slobodno vreme uz mogućnost produžetla šetnje sa onima koji žele da se popnu do citadele i muzeja Korzike. Oko 12:00h nastavak vožnje u Bastiju, staru prestonicu Korzike i drugi po veličini grad na ostrvu. Najživopisnija je stara luka koja odiše italijanskim šarmom sa kućama koje se spuštaju do mora. Kratka šetnja do trga Svetog Nikole kroz ulice starog jezgra koje nosi naziv Tera Vekia. Zatim crkva Sv Jovana krstitelja u najstarijem delu Bastije sve do stare luke i slobodno vreme. Povratak u hotel oko 19:00h.

 

4 dan (nedelja 21 oktobar)

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Ajaču do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

 

19.10.2017. - 22.10.2017.

 

Hotel/kategorija

Tip sobe

Usluga

4 dana / 3 noćenja

HOTEL FESCH 3*

1/2

BB

469 434

treća osoba

469 434

1/1

619

HOTEL NAPOLEON 3*

1/2

BB

559 525

treća osoba

525

1/1

689

 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Ajaccio-Beograd sa avio kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
 • Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 • Transfere prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije i vođenja putovanja
 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse 60,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Ajaccio 44 eur) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
 • Fakultativne izlete
 • ulaznice u objekte
 • Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji.
 • Individualne troškove putnika
 

NAPOMENE:

 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23 kg.
 • Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.
 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

Placenje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate.

1. 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

Za polaske od 01.10. do 01.02.2018…………...……......…….15.02.2018.

3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Intesa (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji.
 

OPIS HOTELA :

 

Hotel Palazzu u domu 4* 17 rue Bonaparte, Ajaccio www.palazzu-domu.com

Lokacija: smešten u srcu istorijske četvrti grada Ajačio, bio je nekadašnji dom famozne Ajačio porodice i političara D. Pozzo di Borgo. Svedok je velikih događaja iz istorije Korzike uključujući i meteorski uspon Napoleona , koji je rođen samo par koraka odatle. Pretvoren u hotel, sačuvao je veličanstveni izgled prošlih vremena.

Sadržaj: u svom sastavu hotel ima recepciju, restoran, čuvanje dece na upit. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel poseduje 45 prostarnih i lepo dekorisanih soba koje se dele na: ekonomsku, comfort ,superior i junior suite. Sve sobe sadrže kupatilo, Wi Fi , LCD TV.

Usluga: noćenje sa doručkom.

 

The Best Western Plus Amiraute 4* , 20 Boulevard Georges Pompidou, Ajaccio, www.bestwestern.fr

Lokacija: hotel se nalazi 3km od centra grada, luke i Kongresnog centra. Sa prelepim pogledom ka moru , ovaj hotel sa 3* će Vam pružiti kompletan ugođaj.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, terasu za sunčanje, spoljašnji bazen koji se greje (od marta do novembra), Spa deo, lift, privatnu garažu i parking, Wi Fi internet, salu za sastanke, restoran, koktel bar, ostavu za prtljag, hemijsko čišćenje.

Sobe: hotel ima 75 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. U svim sobama pušenje je zabranjeno. Svaka soba ima kupatilo, SAT TV, sat sa alarmom , aparat za čaj/kafu, fen za kosu, Wi Fi , telefon, sef, klima uredjaj. Usluga: noćenje sa doručkom.

 

Fesch Hotel 3*, rue Cardinal Fesch, Ajaccio,www.hotel-fesch.com

Lokacija: smešten u starom gradu Ajačija, u srcu istorijskog centra, hotel Fesch 3* će Vam pružiti toplu dobrodošlicu i opuštenu atmosferu.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, Wi Fi , salu za doručak, javni parking u blizini. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel ima 80 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. Svaka soba ima kupatilo, LED SAT TV, telefon, WiFi, klima uređaj, sef, mini bar.

Usluga: noćenje sa doručkom.

 

Hotel Napoleon 3* , 4 Rue Lorenzo Véro, Ajaccioo, www.hotel-napoleon-ajaccio.fr

Lokacija: ovaj moderan i komforan hotel se nalazi u srcu grada Ajačio, u mirnoj uličici, na oko 100 metara od glavne ulice, Cours Napoleon. Interesantno je to da je logo ovog hotela Napoleonov potpis iz ’’Ugovora o miru’’ između Francuske i Rusije.

Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, malu ostavu za prtljag, lift, zatvoren parking, Wi Fi internet, salu za doručak, room service, bar. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.

Sobe: hotel ima 62 sobe raspoređene na 7 spratova. Svaka soba sadrži kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, Wi Fi internet.

Usluga: noćenje sa doručkom.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta:
 
NAZIV IZLETA Cena po osobi PRIJAVA I PLAĆANJE U AGENCIJI Cena po osobi PRIJAVA I PLAĆANJE NA DESTINACIJI
Sarten i Bonifačo 39 eur 40 eur
Korte i Bastija 49 eur 50 eur
PAKET DVA IZLETA 78 eur 90 eur
 

Napomena:

 • Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.
 • Agencija Ponte ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).
 

VAŽNE INFORMACIJE :

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!

Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).

 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Agencija organizator nije odgovorna za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice
 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane organizatora je 5 dana pre početka putovanja.Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
 • Molimo putnike da provere tačna vremena poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 100 putnika.
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).
 • Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.
 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
 • Turistička agencija Greentravel & Adventure™ nastupa u svojstvu posrednika. Organizator putovanja je Turistička agencija Ponte d.o.o., licenca OTP 416/2010 Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum prijavljenih 100 putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Cenovnik Korzika (jesen 2017. avion-carter) br.2 od 11.10.2017.