Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com

Evropski gradovi, aranžmani Madrid, Španija

Region Madrida sa okolinom se sa oko 5 miliona stanovnika ubraja u najveće evropske metropole. Sam grad Madrid, bez predgrađa, sa svojih 3,1 miliona stanovnika je, posle Londona i Berlina, treći najveći grad u Evropskoj uniji.

Madrid je, kako od nacionalnog, tako i od internacionalnog značaja za trgovinu i finansije i politički je i kulturni centar Španije. Središte je španske uprave, pa osim kralja, u njemu žive katolički biskup i važni pripadnici vlade i vojske.

Na mestu današnjeg Madrida je u periodu od 852. do 886. godine podignuto mavarsko utvrđenje (alkasar) na mestu današnje madridske kraljevske palate. Utvrđeno mesto bilo je nazvano Magerit, a od 939. Madšrit i od 1038. Madrid.

Kulturno i istorijski najznačajniji delovi Madrida, Hapsburg, Književna četvrt, Kraljevska palata, skriveni su iza madridskih najpoznatijih ulica i bulevara.

Savet: najbolji način za obilazak Madrida je uz pratnju obučenog vodiča koji će vam ispričati neku anegdotu, kratku priču i sve zanimljive činjenice vezane za znamenitost koju obilazite. Izaberite jednu od mnogobrojnih opcija iz programa "Otkrite Madrid": biciklističke ture, obilasci za pešake, obilasci prilagođeni osobama sa posebnim potrebama...

Pogledajte programe putovanja i cenovnike za Madrid:

Andaluzija 8 - dana - avionom - 27.04.

MADRID sezona 2015 - INDIVIDULANI POLASCI cenovnik

Madrid - 09.04. - avionom

Madrid 10.-14.04.2015. - cenovnik

Madrid - avionom 29.04.

Madrid 30.04. - 5 dana avionom