Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com

AZURNA OBALA

Francuska rivijera je poznata još i kao Azurna obala. Čuvena je po svojoj lepoti i glamuroznosti. Ukoliko se nađete na Francuskoj rivijeri, postoji velika mogućnost da sretnete neke od najslavnijih pripadnika svetskog džet-seta kako krstare na svojim luksuznim jahtama ili uživaju na žurkama po kojima su poznate azurne noći. Francuska rivijera obuhvata preko 100 kilometara Mediteranske obale a neka od najpoznatijih mesta koja je krase su: Nica, Kan, Menton, Monte Karlo, Sen Trope i brojna druga.

MONAKO

Monako je druga najmanja država na svetu, posle Vatikana. Nalazi se na Azurnoj obali, na oko 15 kilometara od Nice i graniči se sa Francuskom na istoku. Veliki broj turista privlače kockarnice, koje su glavni izvor prihoda. Kneževina Monako se sastoji iz 4 dela: Fontvil-noviji deo; Monako-stari grad; Kondamen-zahvata deo luke i Monte Karlo-gde se nalaze kazino i luksuzni hoteli. Plaže Monte Karla i Monaka su predivne, šljunkovite. Larvotto je jedina javna plaža u Monaku i ujedno je jedna od najlepših plaža na svetu.

NICA

Nica je glavni turistički centar i vodeći resort Francuske rivijere. Prostire se celom dužinom predivnog Zaliva anđela. Nalazi se u podnožju obronaka Južnih Alpa, na oko 30 kilometara od Italije.Ima umereno mediteransku klimu sa više od 300 sunčanih dana godišnje.Čuveno Englesko šetalište, luka, stari grad, pijaca cveća, trg Masena su samo deo atrakcija koje nudi ovaj grad. Nica ima petnaestak privatnih plaža i veliki broj javnih, kojima je podloga šljunkovita.

ANTIB - JUAN LES PINS

Antib je lep gradić na Azurnoj obali koji je poznat po šopingu, jahtama, Pikasovom muzeju u srednjovekovnom dvorcu Grimaldi, nekadašnjim gradskim zidinama, a najviše po prelepim peščanim i šljunkovitim plažama i čistom, toplom moru. Nalazi se između Nice, od koje je udaljen oko 20 kilometara i Kana, od koga je udaljen oko 12 kilometara. Juan le Pins se nalazi odmah pored Antiba sa kojim je povezano šetalištem uz obalu. Poznat je po prelepim peščanim plažama i aktivnom noćnom životu, sa puno barova, restorana i diskoteka.

KAN

Za većinu ljudi, Kan je sinonim za glamurozno okupljanje filmskog sveta u maju kada se u gradu održava Internacionalni filmski festival u Festivalskoj palati.Ovaj moderan grad se razvio iz malog ribarskog gradića na južnoj obali Francuske. Svake godine, sve veći broj turista posećuje ovo letovalište, koje je poznato po prelepim peščanim plažama i tirkizno plavom moru.

Pogledajte programe putovanja i cenovnike za Azurnu obalu:

Azurna obala 02.10.2013. – 07.10.2013. - cenovnik 1

Azurna obala - rivijera cveća - cenovnik 2