Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com

RIM - PROGRAM 1

Avion, 5 dana

Hotel
Termini
Cena po osobi
Hotel 3* u centru 25.09. –29.09.2013. 275 €
Hotel 3* u centru 09.10. –13.10.2013. 275 €
Hotel 3* u centru 23.10. –27.10.2013. JUTARNJI ODLAZAK POPODNEVNI  POVRATAK 275 €
Hotel 3* u centru 06.11. –10.11.2013. 219 €
Hotel 3* u centru 20.11. –24.11.2013. 219 €
Hotel 3* u centru 11.12. –15.12.2013. 219 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate

Program putovanja:
“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Ako su Grci dali najveći doprinos u književnosti, umetnosti i filozofiji, Rimljani su se iskazali ponajviše u politici, upravi i organizaciji carstva. Rimska dela prožeta su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca kada bude razgledao forume, amfitetre, bazilike, slavoluke… OBILASCI:  Rim – Vatikan – Tivoli   PROGRAM PUTOVANJA: 1.dan,  BEOGRAD – RIM Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Polazak aviona za Rim u 18.25, let AZ 597. Doček i panoramsko razgledanje autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Noćenje. 2.dan RIM Doručak. Slobodan dan. Mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Fontana di Trevi, Španski trg, Panteon, Navona.Noćenje. 3.dan RIM -VATIKAN– RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta crkvi svetog Petra, vatikanskim muzejima i  Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara.  Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pjeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka.Slobodno poslepodne. Noćenje. 4.dan, RIM – TIVOLI – RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i mnogobrojne čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje 5. dan,  RIM – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme .Transfer na aerodrom .Polazak aviona za Beograd u popodnevnim časovima, let AZ 594 u 16.00.Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.         (Kraj usluga)
PROGRAM  BROJ  2  –  5 dana   28.08. 2013.
OBILASCI:  Rim – Vatikan – Tivoli   PROGRAM PUTOVANJA: 1. dan,  BEOGRAD – RIM Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Polazak aviona za Rim u 06:45, let JU404 . Doček i panoramsko razgledanje autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Slobodno poslepodne. Mogućnost organizovanja pešacke ture:Fontana di Trevi, Spanski  Trg, Panteon, Navona. Noćenje. 2. dan, RIM Doručak. Slobodan dan. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Trastavere, čuvenu boemsku četvrt Rima. Noćenje. 3.dan  RIM -VATIKAN– RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta crkvi svetog Petra, vatikanskim muzejima i  Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara.  Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pjeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka.Slobodno poslepodne. Noćenje. 4.dan, RIM – TIVOLI – RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i mnogobrojne čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje. 5. dan,  RIM – BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom; polazak aviona za Beograd u jutarnjim časovima let JU 405 u 09:25 .Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.          (Kraj usluga)

Detaljnije:
CENA ARANŽMANA OBUHVATA: -avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom  Jat i  Alitalia -smeštaj u Rimu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u odabranom hotelu sa  3* u 1/2 i 1/2+1 sobama -autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku -troškove organizacije i vođenja aranžmana CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: -troškove aerodromskih taksi – 113 € za kompaniju JAT,  Alitalia–aerodromske takse 135 €(aerodromske takse se plaćaju  u agenciji i podložne su promenama) -međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka –  (izdaje se u agenciji) -ulaznice i fakultativne izlete -obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 3 € po noćenju / po osobi POPUSTI: -deca od 0 – 2 godine plaćaju 25€  u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu) -deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) -treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5% DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 150 € CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika): -Vatikan (sa ulaznicom) – 50 € odrasli/40 € deca-odlazak metroom/ – odlazak metroom , karta uključena u cenu, povratak individualni -Tivoli (sa ulaznicom) – 55 € odrasli /45 € deca -Pešačko razgledanje grada – 20 € / 10 € deca -Boemska četvrt Trastavere – 20 € / 10 € deca NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 2 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
LETO……………………………...……..15.11.2013. JESEN……………………….……….…..15.02.2014. 3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express) 4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji OPIS I LOKACIJA HOTELA: Smeštaj je u Rimu (Italija). Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom: Lanac hotela SEBRAELI - www.sebraeli.it ili  hoteli  www.hc1.it ili sličan LANAC HOTELA SEBRAELI - www.sebraeli.net/i-nostri-alberghi  ili slični Hoteli se nalaze se u centru grada u okolini stanice Termini i Trga Republike, u blizini metro stanica koje povezuju ovaj deo grada  sa svim većim znamenitostima Rima. Svaki  hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.
Napomene:
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici  Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...) OPŠTE NAPOMENE:                       Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije VREMENSKA ZONA U ITALIJI JE ISTA KAO U SRBIJI Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

V A Ž N A    N A P O M E N A:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.

Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.

Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja Organizator putovanja, licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen  na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima  

RIM - PROGRAM 3

PROGRAM PUTOVANJA: 1.dan BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Poletanje aviona (JU 404) u 07:00h. Dolazak na aerodrom „Leonardo Da Vinci“ u 08:30h. Panoramski obilazak Rima: Trg Republike, Trg Barberini, Rimski forum, Koloseum, Trg Venecija... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje. 2.dan RIM Doručak. Slobodan dan ili fakultativno pešačko razgledanje Rima: Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Navona... Slobodno popodne. Noćenje. 3.dan RIM – VATIKAN – RIM Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Odlazak metroom. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Individualni povratak u hotel. Slobodno popodne. Noćenje. 4.dan RIM – TIVOLI – RIM Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d'Este – palate sa prelepim baštama. Povratak u hotel. Noćenje. 5.dan RIM – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 09:20h. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 11:00h. Kraj programa. TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI 18.09. – 22.09.2013. u centru 3* 279 € 02.10. – 06.10.2013. u centru 3* 279 € 16.10. – 20.10.2013. u centru 3* 279 € Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja. POPUSTI I DOPLATE: • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€; • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%; • doplata za 1/1 sobu 90€. ARANŽMAN OBUHVATA: • avio prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd (prevoznik JAT Airways); • transfer aerodrom – hotel – aerodrom; • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto); • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama; • razgledanja i obilaske prema programu; • usluge lokalnih vodiča; • agencijske usluge. ARANŽMAN NE OBUHVATA: • aerodromske takse: 120€ (podložno promeni); • gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu) koja je stupila na snagu 01.01.2011. i to: za hotele sa 3* - 2 eura dnevno, a za hotele sa 4* - 3 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela; • fakultativne programe; • međunarodno zdravstveno osiguranje CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2 - 12 godina ostvaruju popust): • pešačko razgledanje - 20 € odrasli / 15 € deca; • Vatikan - 45 € odrasli / 35 € deca; • Tivoli - 55 € odrasli / 40 € deca. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika. LOKACIJA HOTELA • Hotel sa 3* se nalazi u okolini stanice Termini. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom: Lanac hotela Sabraeli (Hoteli Lazio, Noto, Luce, Siracuza…) – www.sabraeli.net/i-nostri-alberghi MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA: 1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja; 2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana (za termine do avgusta, odloženo do 20.09.2013; za termine od avgusta, odloženo do 20.12.2013. godine) uz uvećanje od 1,5% po mesecu; 3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka; 4) platnim karticama (Dina,Master,Maestro,American Expres i Visa); Kalkulacija je rađena za najmanje 12 putnika. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, licenca OTP 506/ 2010 od 04.03.2010. NAPOMENA Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

logo green

info: 021 31 061 32

www.greentravel.rs