Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com
Lokacija: Sankt Peterburg (Rusija)
Cena od 580€
Pogledaj ponudu

Sjaj i raskoš carskog Peterburga

6 dana / avionom

Termini:

10. 08 – 15.08.2017. – Hotel MOSKVA

14.09 – 19.09.2017. – Hotel OKTYABRSKAYA

Sankt Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu. Broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve, te ga iz tog razloga nazivaju još i Severnom Venecijom.  Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918.god. bio je glavni grad Rusije. Grad muzeja, biblioteka, pozorišta, galerija, kulturno-istorijskih spomenika…


Program putovanja:

1. dan  – BEOGRAD – SANKT PETERBURG

(VOŽNJA REKAMA I KANALIMA)

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za St.Peterburg. Dolazak u Peterburg na aerodrom Pulkovo. Transfer do hotela, smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Vožnja rekama i kanalima. Povratak u hotel.

Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. dan – SANKT PETERBURG

(PANORAMA GRADA I PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA)

Doručak.  Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u trajanju od 3 sata uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku.

St.Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu i broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918.god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703.god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Petru – zaštitniku grada. Obilaze se Vasiljevsko ostrvo sa čuvenom zgradom „Berze“, Univerzitetska obala, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, Letnja bašta sa Letnjim dvorcem čija je gradnja započeta 1704.god., krstarica „Aurora“ koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smoljnij sabor, Aleksandro-Nevska lavra, Nevski prospekt sa Kazanskim saborom iz 1801. god., Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mestu ubistva Aleksandra II, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje, Petropavlovska tvrđava na Zečjem ostrvu koja je sagrađena radi odbrane od napada Šveđana, sada pod zaštitom UNESCO.

Fakultativno:  Poseta Isakijevskoj crkvi za vreme panoramskog razgledanja grada.

Fakultativno:  Poseta Petropavlovskoj tvrđavi. Petropavlovska tvrđava potiče iz ranog XVIII veka. Oko tvrđave je izrastao istorijski centar grada Sankt Peterburga. Danas se ova tvrđava pre svega koristi kao prostor za izložbe i muzeje, kao park i turistička atrakcija. Izgradnju tvrđave od drveta prvi je započeo Petar Veliki 1703.god.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan – SANKT PETERBURG 

(CARSKO SELO I PAVLOVSK)

Doručak. Fakultativno: Carsko selo-Puškin. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na

dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. otvorena je Ćilibarska soba.

Fakultativno: Pavlovsk – Jedna  od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je, neoklasično zdanje, okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru, ali je 1803.god. potpuno restauriran.

Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan – SANKT PETERBURG

(PETERHOF ili NOVGOROD) 

Doručak. Fakultativno: Polazak na poludnevno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918.god. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946.god.  Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO.

Ili

Fakultativno: Poseta Velikog Novgoroda – celodnevni izlet. Odlazak u jutarnjim satima, odmah posle doručka, oko 08.00h. Dolazak u grad Novgorod, panoramsko razgledanje grada, poseta Novgorodskog Kremlja, poseta Sofijske saborne crkve i Jaroslava-podvorja. Ručak i polazak za Peterburg oko 16.00h.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. dan – SANKT PETERBURG

(ERMITAŽ I JUSUPOV)  

Doručak. Fakultativno: Poseta Ermitažu – najvećem muzeju na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada je to bila zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja potiče iz 1764.god., iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Ništa manje vredna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne  umetnosti. Slobodno posle podne. Noćenje.

Fakultativno: Polazak na razgledanje dvorca Jusupov, koji ima značajno mesto u istoriji ne samo grada već i Rusije u celini. Radi se o ne naročito raskošnoj, koliko unikatnoj arhitektonskoj gradjevini s velikim parkom na obali reke Mojke. Mnogi ga nazivaju „enciklopedijom“ ruske aristokratije. U periodu od 1830-1917.god. bio je dom pet pokolenja porodice kneza Jusupova. U njemu je 1916.god. ubijen Grigorij Raspućin. Soba u kojoj je na njega ispalio hitac knez Feliks Jusupov danas je jedna od  najposećenijih. Turistima su jednako atraktivni i brojni dvorski apartmani, svečane sale, galerije, dvorana mini pozorišta… Od 1990.god. dvorac Jusupov je kulturni centar i mesto brojnih dogadjanja počev od stalnih likovnih izložbi pa do sjajnih koncertnih izvodjenja umetnika iz celog sveta.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

6. dan – SANKT PETERBURG – BEOGRAD      

Napuštanje soba.  Doručak – lanč paketi. Transfer do aerodroma Pulkovo, let za Beograd. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla.

 

Važne napomene

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Doplata za jednokrevetnu sobu je 170 EUR.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po prodajnom kursu UniCredit banke na dan uplate.

POPUSTI: Deca 2-12. god. imaju popust 30 eura na cenu aranžmana.

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) Beograd-St.Peterburg/St.Peterburg-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag koji se unosi u avion. (Svaki kilogram preko dozvoljenog se naplaćuje),
 • Transferi u St.Peterburgu: aerodrom-hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smeštaja,
 • Smeštaj u St.Peterburgu u hotelu „Moskva“, 4* ili „Oktyabrskaya“, 4* u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi 6 noćenja-doručak (doručak – švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga,
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.
 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 100 eura (plaćanje 14dana pred put) po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 godine ne plaćaju aerodromske takse, deca od 02-12 god plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 100 eura.
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 10 eura.
 • Individualni troškovi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

 

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije.
 • Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Dužina trajanja slobodnog veremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…)
 • Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama, zbog nepredviđenih gužvi u saobraćaju kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.
 • Prijava i plaćanje je moguće isključivo u R-TOURS-u, Beograd, nikako na licu mesta.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…)
 • Za nove (crvene) pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da  u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 10 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Aviokompanija zadržava pravo promene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 

Opis hotela „MOSKVA“, ****, St.Peterburg

Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.

Metro: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel pruža sledeće usluge: biznis centar, parking, sef, bankomat, restoran, bar, kafe, noćni klub, kazino, bioskop, frizer, đakuzi, sauna, apoteka, pošta.

Svaka soba ima: TV, telefon, frižider, kupatilo, elektronsko zatvaranje vrata, mini bar, sef, satelitsku TV, internet.

 

Opis hotela „OKTYABRSKAYA“, ****, St.Peterburg

Adresa: Ligovskiy pr.br.10. Metro: Vostaniya.

Hotel «Oktyabrskaya» je konforan hotel sa velikim brojem usluga. Renoviran je i ima veoma visok nivo usluga. Hotel je smešten u samom centru grada. Ima dva krila – Oktyabrskiy – sa 373 soba i Ligovskiy sa 111 soba.

Sve sobe su konforne, odgovaraju visokim zahtevima posetilaca. Sve sobe imaju telefon, frižider, satelitsku tv, dostup Internetu.

Zgrada predstavlja istorijski spomenik, pod zaštitom države je, sobe su sa visokim plafonom i velikim prozorima.