Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com
Period: Nova Godina 2018.
Lokacija: Sicilija (Italija)
Cena 429€
Pogledaj ponudu

SICILIJA

5 dana / avionom

 

Italijani tvrde da je Sicilija "više od ostrva" i kažu "kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet". To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera.

OBILASCI: Katanija  Palermo  Sirakuza  Savoka  Taormina

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan 30.12.2017. BEOGRAD – KATANIJA

Sastanak putnika na aerodormu „Nikola Tesla“ u Beogradu, 2 sata pre poletanja aviona (proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona i mesto sastanka. Vremena leta pogledati ispod tabele). Čekiranje za let. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines. Dolazak u Istanbul i nastavak sa istog aerodroma za Kataniju kompanijom Turkish Airlines. Sletanje na aerodorm u Kataniji. Po sletanju panoramski obilazak grada (katedrala svete Agate, fontana od slonova, spomenik Vinćencu Beliniju...) Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

2. dan 31.12.2017. KATANIJA  PALERMO – KATANIJA

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Kataniju. Individualni odlazak na doček Nove 2018. godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan 01.01.2018. KATANIJA – SIRAKUZA  KATANIJA

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sirakuzu. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora, grad smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale, fontana Aretuze... Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak u Kataniju. Noćenje.

 

04. dan 02.01.2018. KATANIJA – SAVOKA – TAORMINA – KATANIJA

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenog sicilijanskog sela Savoka i modenske TaormineSavoka je najpopularnije sicilijansko selo u kojem je sniman legendarni film „Kum“. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska polazak za Taorminu. Taormina je mondensko i ujedno najlepše letovalište na Siciliji. Po dolasku šetnja glavnom ulicom, obilazak Grčkog amfiteatra, palate Di Stefano, srkve Sv. Katarine, gradske opštine, odlazak na vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na ceo zaliv Đardini Naksosa. Povratak u Kataniju. Noćenje.

 

5. dan 03.01.2018. KATANIJA  BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodorm u Kataniji. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme ispod tabele). Poletanje za Istanbul kompanijom Turkish Airlines. Sletanje na aerodrom u Istanbulu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma istom kompanijom. Dolazak u Beograd.

 

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Opis Termin putovanja Hotel Ukupna cena po osobi

Nova godina

30.12. – 03.01.2018.

Hotel Valentino 3*

429 €

LEGENDA:
 • ND  noćenje sa doručkom
 • PP – polupansion (noćenje sa doručkom i večerom)
NAPOMENE:
 • Cene iz tabele su po osobi u evrima
 • Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate
 • Putnici mogu da se odluče za vrstu usluge samo prilikom rezervacije aranžmana
  Vreme leta (Sva vremena su lokalna): 30.12.2017. TK 1082 Beg 09:25-Ist 13:15 / TK 1395 Ist 14:20-Cta 14:50 03.01.2018. TK 1394 Cta 09:00-Ist 13:25 / TK 1083 Ist 19:35-Beg 19:20  

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Katanija – Beograd
 • smeštaj u Kataniji (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • troškove aerodromskih taksi 129 € (odrasli i deca od 2 – 12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama (cena je data na dan objavljivanja programa). Ukupna cena aerodromskih taksi obuhvata takse na beogradskom aerodromu, aerodromu u Istanbulu i aerdormu u Kataniji
 • individualno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Kataniji – za boravak u hotelima sa 3* – 1 € po noćenju / po osobi
 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 •  Palermo - 55 € odrasli /45 € deca
 •  Sirakuza - 45 € odrasli / 35 € deca
 •  Savoka i Taormina - 40 € odrasli / 35 € deca
 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranmana

 

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 

OPIS I LOKACIJA HOTELA :

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

HOTEL VALENTINO 3* www.hotelvalentinocatania.it

Hotel se nalazi u centralnoj zoni grada. Poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, mini bar, klima uređaj i balkon. Usluga noćenje sa doručkom, doručak kontinentalni švedski sto.

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do 15.04.2018.

3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva

5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

6. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu