Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com
Lokacija: Istanbul (Turska)
Cena od 169€
Pogledaj ponudu

ISTANBUL

4 dana avionom

Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva “Zlatni rog” sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar uključuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora.

Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad a danas ISTANBUL. Istanbul je ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan BEOGRAD  – ISTANBUL

Let za Istanbul kompanijom Turkish Arilines (proveriti tačno vreme letova dva dana pre polaska). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.dan ISTANBUL 1 – TURSKO VEČE

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativnog poludnevnog obilaska nekih od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Plave džamije - jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodroma - nekadašnjeg središta vizantijske moći u gradu, Aja Sofije - nekada najveće crkve na svetu, Topkapi dvorca - sedište osmanske imperije...Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče - večera u nacionalnom restoranu uz orijentalni muzički i plesni program. Noćenje.

 

3.dan ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Slobodno vreme. Noćenje.

 

4.dan ISTANBUL  – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Dolazak u Beograd.

(Kraj usluga)

HOTEL

Cena po osobi

DELTA 3*

ORIENT MINTUR 3*

LA GARDEN 3*

Od 169 €

BEKDAS DELUXE 4* GREAT FORTUNE  HOTEL & SPA 4*

Od 179 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul - Beograd kompanijom Turkish Airlines
 • Smeštaj u izabranom hotelu u rangu 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto)
 • Transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom prema programu i asistenciju lokalnog vodiča
 • Troškove organizacije putovanja
 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Troškove aerodromskih taksi – 108 € (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
 • Individualno zdravstveno osiguranje - PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Ulaznice i fakultativne izlete
 

NAPOMENA:

1. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi i moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife.

2. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!

 

NAPOMENA ZA POSREDNIKA:

Ukoliko Posrednik prilikom rezervacije ne izvrši uplatu akontacije od 50% od cene aranžmana u roku od 24 h, Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cene. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife .

 

DOPLATE ZA 1/1 SOBU:

Hotel 3* - 50€

Hotel 4* - 60€

 

DOPLATA ZA DODATNU NOĆ U 1/2 SOBI:

Hotel 3* - 25€

Hotel 4* - 30€

 

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine besplatno smeštaj, plaćaju 10€ sigurnosnu taxu u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 

OPIS I LOKACIJA HOTELA :

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u izabranom hotelu u rangu 3* ili 4*. Nalaze se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

 

EPHESUS 3*+ - http://www.hotelephesus.com

Hotel se nalazi u starom delu grada i u blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Sobe su sa kupatilom (tuš/wc), TV, fenom, telefonom, klimom, sefom, minibarom(uz doplatu). Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

GRAND LIZA 3* - http://www.hotelliza.com

Hotel se nalazi u centru starog dela grada, na pešačkoj udaljenosti od svih većih kulturno istorijskih znamenitosti. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

SOGUT 3*+ - http://www.soguthotel.com.tr

Hotel se nalazi u starom delu grada i u neposrednoj blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran, bar i spa centar. Sobe su sa kupatilom (tuš/wc), TV-om, mini barom (uz doplatu), klimom, sefom i internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

TANGO 4* - http://www.thetangohotelistanbul.com

Hotel se nalazi u blizini trga Taksim. Hotel ima restoran i bar. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

GREAT FORTUNE HOTEL & SPA 4* - http://www.greatfortunehotel.com

Hotel se nalazi u samom centru grada na pešačkoj udaljenosti od svih većih kulturno istorijskih znamenitosti. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar, bazen, spa. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, komplet za čaj i kafu, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

RAMADA OLD CITY 4* - http://www.ramadaistanbul.com

Hotel se nalazi u starom delu grada i u blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Smeštaj je u superior sobama Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, komplet za čaj i kafu, sef, internet, TV, klimu, internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama) zavise od broja prijavljenih putnika.

 • Razgledanje grada (Istanbul 1) - oko 35 € (dodatno ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi dvorac – cena osnovne ulaznice oko 25 €)
 • krstarenje brodom po Bosforu, moreuz koji spaja Mramorno i Crno more - 25 € po osobi.
 • Večera u restoranu sa orijentalnim plesom - 30 € po osobi.
 • Dolmabahče palata - 30 € po osobi.
 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Za organizaciju fakultativnih izleta je zadužen ino-partner. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

Za polaske od 01.10. do 01.02.2017……………....…….15.04.2017.

Za polaske od 01.02. do 01.04.2017……….………….....15.06.2017.

3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

4. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva

5. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

6. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
 • Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 30kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
 • Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

V A Ž N A  N A P O M E N A:

 • Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
 • Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
 • Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).