Pratite nas
Kontakt telefon: +381 (0)21 31 061 32 | E-mail: greentravelns@gmail.com

MAGIČNA TOSKANA  MONTEKATINI-FIRENCA-SAN GIMIGNANO-SIENA-PIZA 6 dana, 3 noćenja

BUS BROJ 1 – POLAZAK IZ KRALJEVA BUS BROJ 2 – POLAZAK IZ NIŠA PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan MESTO POLASKA   Polazak u 18:00.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Pizi sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2. dan MONTEKATINI – Dolazak u Montekatini u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel posle 15.00 h. Slobodan dan za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan MONTEKATINI – FIRENCA – MONTEKATINI  Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog izleta do Firence, grada u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini ili fakultativan odlazak u Greve-Chanti, obilazak gradića, mogućnost posete Castello of Verazzano ili Machiavelijev muzej sa kantinom odličnih Toskanskih vina. Noćenje.

4. dan (08.03.) MONTEKATINI – SAN GIMIGNANO – SIENA – MONTECATINI  Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog izleta do San Gimignana i Siene. Poseta živopisnom San Gimignanu, poznatom po svojim brojnim srednjevekovnim tornjevima. Šetnja starim jezgrom i vijugavim uličicama tog prekrasnog gradića smeštenog u pokrajini Chianti poznatoj po istoimenom vinu. Nastavak putovanja ka Sieni – rodnom mestu Sv. Katarine. Razgledanje grada: San Domenico, Casa di Santa Caterina, Piazza del Campo Duomo e Battisterio. Povratak u Montecatini u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan MONTEKATINI – PIZA – Doručak.  Napuštanje hotela. Polazak prema Pizi, jednoj od glavnih luka renesansnog doba i glavne suparnice Đenove za prevlast nad Ligurskim morem. Razgledanje grada:Duomo, Torre Pendente, Piazza dei Miracoli… Slobodno vreme za individualno aktivnosti. U podnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

6. dan – Dolazak u mesto polaska u jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

Termin putovanja 30.04.-05.05.2014.

Cena po osobi izBeograda

Cena po osobi izBatočine, Jagodine

Cena po osobi iz Kraljeva, Kruševca, Niša

Cena za uplatu u celosti do01.03.2014.

155 €

159 €

165 €

Cena za uplatu u celosti do01.04.2014.

165 €

169 €

175 €

Cena za uplatu do polaska ili na odloženo

175 €

179 €

185 €

***Broj mesta za uplate u celosti do 01.03.2014. – 15 MESTA! ***Broj mesta za uplate u celosti do 01.04.2014. – 15 MESTA!

ARANŽMAN SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU CRÉDIT AGRICOLE BANKENA DAN UPLATE.

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 15 € PO OSOBI (MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 4 PLATIVIH PUTNIKA)

DOPLATA ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA 5 € PO OSOBI NA CENU IZ BATOČINE (MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 4 PLATIVIH PUTNIKA)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 • 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do datuma navedenog u cenovniku za rane uplate (01.03.2014. ili 01.04.2014.)ili najkasnije 10 danapre početka putovanja (za redovne uplate do polaska)
 • 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana zaključno sa 15.08.2014. po prodajnom kursu Crédit Agricole banke na dan deponovanja čekova (10 dana pre početka putovanja) uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou na ostatak duga
 • 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo administrativnom zabranom zaključno sa 15.08.2014.po prodajnom kursu Crédit Agricole banke na dan dospeća rate uzuvećanje od 1,5% na mesečnom nivou na ostatak duga

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 45% OD CENE ARANŽMANA UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ IZNOSI 30 € PO OSOBI. POPUSTI: (*Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.)
 • dete od 2-10 godina u 1/2 sobi: ostvaruje popust od 40% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelima).*
 • dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelima).*
 • dva deteta od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruju popust od po 10% (imaju sedišta u autobusu, dele ležaj u hotelu).*
 • III odrasla osoba u 1/2+1 sobi ostvaruje 5% popusta.
LOKACIJA I OPIS HOTELA: Hoteli sa kojima sarađujemo su: Htl EUROPA 3*, Htl PICCADILLY 3* ili SLIČNIiste kategorije. Tačna lokacija i ime  hotela ce biti saopštena najkasnije  u roku od 7 dana od termina polaska. CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • smeštaj u hotelu sa 3* u Montekatiniju na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC),
 • usluge lokalnog vodiča prema programu putovanja,
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 • troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 6 €,
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montekatini – (koja je stupila na snagu 01.01.2011.) za hotele sa 4* i 5* – 3 € dnevno po osobi, a za hotele sa 2* i 3* – 2 € dnevno po osobi i plaća se na recepciji hotela,
 • ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) i
 • putnikove individualne troškove.
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
 • izlet do Firence –  30 € (odrasli) / 20 € (deca 2-10god),
 • izlet do Greve-Chanti – 25 € (odrasli) / 20 € (deca 2-10god),
 • izlet do San Gimignana i Siene – 30 € (odrasli) / 25 € (deca 2-10god).
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSUAgencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti sedište koje mu agencija dodeli. Ukoliko putnik želi rezervaciju određenog sedišta može je izvršiti prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu:
 • za II ili III red 15 € po osobi ,
 • za IV ili V red 12 € po osobi.
NAPOMENE: • Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora • Putnicima koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. • Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administativni troškovi organizatora putovanja, hotela, autobuskog prevoznika i sl. te otkaz putovanja bez obzira na razlog otkazivanja povlači i nadoknadu tih trokova a oni su shodno datumu otkazivanja po tabeli iz Opštih uslova putovanja.